Konkurs „Wiosenna dekoracja stołu”
Regulamin konkursu
„Wiosenna dekoracja stołu”
w Zespole Szkół Ponadpodstawowych Nr 1 w Zamościu
I. Cele konkursu:
-
- Rozwijanie wśród młodzieży zainteresowań hotelarstwem oraz podnoszenie poziomu umiejętności zawodowych ujętych w podstawie programowej kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa zatwierdzonej przez Ministra Edukacji Narodowej.
- Kształtowanie wzorców wychowawczych i pobudzanie ambicji zawodowych uczniów klas hotelarskich.
- Kształtowanie umiejętności samodzielnego zdobywania wiedzy.
- Stworzenie dla młodzieży możliwości szlachetnego współzawodnictwa w rozwijaniu swoich uzdolnień i zainteresowań.
II. Uczestnicy konkursu:
Uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Zamościu w zawodzie technik hotelarstwa
III. Zasady konkursu:
Konkurs trwa od 30 kwietnia do 8 maja 2020r.
Każdy uczestnik będzie miał za zadanie udekorować stół dekoracją wiosenną. W skład nakrycia stołu wchodzą: zastawa stołowa obiadowa (sztućce, szkło, komplet naczyń porcelanowych), obrus/bieżnik, elementy dekoracyjne (kwiaty, rośliny zielone, serwetki, drewno, szkło, ceramika, świeczniki itp.).
Uczeń wysyła zdjęcie swojego stołu na adres nauczyciela: [email protected].
Wysłanie zdjęcia jest równoznaczne ze zgodą na publikację na profilu Facebook Szkoły: Ekonomik Zamość – Zespół Szkół Ponadpodstawowych Nr 1 w Zamościu i na publikację na stronie Szkoły: www.ekonomikzamosc.pl
IV. Organizatorzy:
Anna Rosa-Niemczuk, Kinga Nowicka, Monika Łapińska, Krzysztof Siek
V. Nagrody:
- Jury (w skład komisji wchodzą organizatorzy konkursu) będzie oceniać zgodność z tematem, poprawność i pomysł udekorowanego stołu.
- Zwycięzca zostanie wyłoniony na podstawie największej liczby zdobytych polubień na profilu Facebook Ekonomik Zamość – Zespół Szkół Ponadpodstawowych Nr 1 w Zamościu do dnia 8 maja włącznie.
Zwycięzca konkursu otrzyma ocenę celującą z wybranego przez siebie przedmiotu zawodowego.
Ogłoszenie wyników zostanie zamieszczone niezwłocznie na stronie Szkoły.